Fulgerul 

Pe tarmul marii, Nichiren privea ginditor catre tabla goala. Incerca sa rezolve o problema de go ...

Iesise pe mare pentru a atrage furia divina asupra flotei Mongul iar incantatiile lui facusera ca un taifun cumplit sa se abata asupra invadatorului, scufundindu-i mai toate corabiile.
Acum furtuna se indepartase ... doar cite un fulger ratacit mai strabatind, din cind in cind, cerul; pericolul fusese insa inlaturat.

- "Vintul ...." ... murmura Nichiren ...

Mai jos, pe plaje, insotitorii sai vorbeau deja despre Kami Kaze - "vintul divin" invocat de el impotriva dusmanilor.
Se uita din nou catre tabla goala:

- "Ar fi posibil" ... gindi el ... "sa joci un fuseki Kami Kaze. Cu avantajul primei miscari, negru ar putea gasi o cale optima de joc, astfel incit sa fie purtat de vint spre victorie; la cea mai mica neatentie insa ... albul ar putea prelua avantajul in favoarea sa."

Adincit in aceste ginduri, Nichiren nu acorda prea multa atentie unuia dintre insotitorii sai care ... intre timp, se desprinsese de grupul celorlalti si se oprise chiar linga el... La un moment dat insa, o miscare mai aparte a acestuia il facu sa-si ridice ochii: un Mongul ! Un supravietuitor al flotei invadatoare, care se deghizase ... si se ascunsese printre cei din propria-i suita ! Cu un strigat puternic, omul isi scoase imediat sabia dar ... inainte de a o putea folosi ... urletul vintului ii invalui din nou iar lumina unui fulger straluci orbitor.
Nichiren privi catre corpul pravalit al dusmanului sau si la frinturile de sabie imprastiate in jur:

- "Hmm ..." surise, continuind pentru sine ...
- "In mod cert, miscarile acestei deschideri n-au fost intr-o secventa buna."


* * *