Ion Florescu

- Mirel -

Mirel

La Cupa COMPAQ - 2002,
este prieten cu arbitrul :)


- Joaca Go din anul 1984
- membru al Lotului National de Seniori (din 1990)
- Din aprilie 1995 pina in septembrie 1998 Insei la Centrul de Studiu al Go-ului de pe linga Federatia Japoneza de Go (Tokio)


Cele mai bune rezultate :

- de 4 ori Vicecampion National
- Campion National (1999)
- Campion Balcanic (2001)
- Vicecampion European (1999)
- Loc 2 - Finala Cupei Fujitsu (2000)
- Loc 2 - Cupa Samsung (2002)
- Loc 1 - Toyota Tour (Praga, 2001)
- Loc 1 - Toyota Tour (Belgrad,1998)
- Loc 3 - Toyota Tour (Budapesta, 2001)
- Loc 5(3) - Toyota Tour (Paris, 2002)
- Loc 2 - Campionatul European de Go (Podbanske, 1999)
- Loc 8 - Campionatul Mondial de Amatori (2000)
- Loc 2 - 17th Brussels Tournament (2002)


Ma numesc Florescu Ion dar toti ma cunosc sub numele de Mirel, asa cum imi spune mama mea. Sint roman si m-am nascut pe 26 Iunie 1970 intr-un orasel de provincie numit Spineni. Am inceput sa joc Sah la virsta de 5 ani, avind citeva succese in concursurile locale dar dupa ce noua ani mai tirziu am descoperit Go-ul, am uitat de toate si de atunci joc zilnic Go.
Mirel

Plin de ginduri bune, la inceputul partidei ...

Imi place foarte mult cum se juca pe vremuri, favoritii mei fiind Honinbo Dosaku si Shusaku. Ii admir de asemenea foarte mult pe Go Seigen sensei si pe Fujisawa Shuko sensei.
Visul suprem pentru cei mai multi dintre jucatorii de Go este de a studia intr-o scoala profesionista iar eu mi-am indeplinit acest vis cu ajutorul lui D-lui Nishimura Chuichiro din Fukuoka (Japonia), caruia-i voi fi pentru totdeauna recunoscator. Am intrat la Makuhari Igo Kenshu Center (Centrul pentru Studii de Go Makuhari) in Aprilie 1995 si am studiat acolo pina cind Nihon Ki-In l-a inchis, din motive financiare, in Iunie 1998. In toata aceasta perioada am jucat in liga de Insei (studenti in Go), cel mai bun rezultat al meu fiind promovarea in cea mai buna clasa (A). Printre colegii mei erau citiva foarte talentati ca Kono Rin, Kim Su-Jun, Cho Riyu si altii care acum sint jucatori tari in Liga Profesionista de Go.
In perioada cit am stat in Japonia am facut si o calatorie de studii in Korea unde am vizitat citeva scoli si am jucat cu multi studenti in Go, amatori si profesionisti.

Tot in Japonia am avut extraordinara sansa de a-i asista pe cei mai puternici jucatori ai lumii (Lee Chang Ho,Cho Hun Hyun , Cho Chikun, O Rissei ,Rin Kaiho, Kobayashi Koichi, Otake Hideo, Takemiya Masaki, Fujisawa Shuko, Sakata Eio, Kato Masao si altii), ca adnotator al partidelor, in mai mult de 100 de concursuri importante. I-am vazut "la treaba" si apoi la comentariile post-mortem ale partidelor sustinute, toate acestea fiindu-mi de extrem de folositoare in studiile mele. Uneori o partida inceputa dimineata se sfirsea in toiul noptii dar timpul se oprea in camera plina de tensiune.

Am parasit Japonia in Septembrie 1998 dupa aproape 3 ani si jumatate de studii intense. Acum sint 6-dan si am decis sa-mi dedic restul vietii raspindirii acest joc minunat.

(extras din  pagina sa de prezentare)